Featured Posts

  • Prev
  • Next

Voorbeelden van bordspellen op mobiele telefoons

Bordspellen hebben op je smartphone een nieuwe thuis gevonden. De tijd dat we bordspellen uit hun stoffige doos moesten halen, ligt ver achter ons. Tegenwoordig bestaat er van elk bordspel wel een online exemplaar en dat geldt evenzeer voor bordspellen die we op onze smartphone kunnen spelen. Van waar dan ook en op welk ogenblik dan ook kunnen we onze favoriete bordspellen op onze smartphone spelen. Het aanbod is gigantisch. Om je enigszins wegwijs te maken in dit overweldigende aanbod hebben we de beste bordspellen voor je smartphone uitgelicht.

De klassiekers

Als we het hebben over bordspellen kunnen we uiteraard niet voorbij aan schaken. Schaken is van alle tijden en ook op onze smartphone wordt het schaakspel nieuw leven ingeblazen. Oefenen tegen de computer of live met onze vrienden spelen, via onze smartphone kan het allemaal. We bepalen daarbij zelf of we al dan niet met een schaakklok spelen. We kunnen onze vaardigheden bovendien meten met schaakkampioenen van over de ganse wereld.

Een ander klassiek bordspel om de tijd te doden, is Vier op een rij. Dit spel is zo mogelijk nog leuker op onze smartphone dan in het echt. Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor de vele woordspelletjes waaruit we kunnen kiezen. Voor de taalvirtuozen onder ons is er Scrabble voor de smartphone. Verras je vrienden met de meest originele woordcombinaties! Dit spel is ook ontzettend leuk om vanuit je favoriete barretje in het gezelschap van enkele vrienden te spelen.

De nieuwkomers Door een steeds toegenomen connectiviteit zijn de mogelijkheden voor het spelen van bordspellen op je smartphone onbeperkt. Zo bestaan er tegenwoordig varianten van zeeslag zoals “World of Yo Ho” waarin je smartphone letterlijk dienst doet als slagschip. Samen met je vrienden kan je hele zeeslagen uitvechten met mensen uit alle mogelijke windstreken.

Ook een detective bordspel als Cluedo kan vandaag de dag gewoon op je smartphone worden gespeeld. Het principe blijft hetzelfde: als eerste trachten uit te vissen wie de moordenaar was, waar de moord plaatsvond en met welk moordwapen. In dezelfde lijn ligt het minder bekende, maar daarom niet minder spannende Scotland Yard. In dit spel moet je in Londen uit handen zien te blijven van de politie. De andere spelers bundelen echter al hun krachten om je toch bij de kraag te vatten.

Zelfs het immens populaire en geavanceerde bordspel “De Kolonisten van Catan” is tegenwoordig voorhanden voor de smartphone. In dit spel kan je bondgenootschappen sluiten met vrienden over de hele wereld, maar wanneer je dat uitkomt, ook bekampen en hun rijk inlijven. Een ander bekend bordspel voor je smartphone is Carcassonne. Dit tactisch bordspel won al vele prijzen en is op weg om ook op de smartphone een klinkend succes te worden.

Kortom, elk denkbaar bordspel is ook beschikbaar op je smartphone. Het voordeel is dat een bordspel op je smartphone ook echt tot leven gewekt wordt, met haarscherpe animaties en al even levensechte geluiden. Een bordspel spelen was nog nooit zo leuk als gewoon op je eigen smartphone.